Pagina's

maandag 30 september 2013

Tussenstand

Tussenstand sponsorloop 

30 september: €2069,- opgehaald! We zijn er!!!! 

Dit was de stand van zaken vanochtend voor kwart voor negen. De kinderen van de Tweemaster hebben geweldig hun best gedaan, daardoor stroomden de sponsorbrieven vanochtend binnen. We kunnen nu ongelofelijk trots zijn: de stand is €3469,-!!!!!!!! De freeplayer kan worden aangeschaft!

Coating

Freeplayer

Met de Freeplayer verandert het complete speelveld van buiten sporten én spelen. In enkele minuten is het mogelijk om vele sportsituaties klaar te zetten. Van tennis tot badminton en van basketball tot volleybal; Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk in op- en afbouw. De basis bestaat uit twee staanders die voorzien zijn van degelijke wielen. De Freeplayer is daarmee even mobiel als stabiel en geschikt voor alle ondergronden. In een paar handige stappen is de Freeplayer uit te klappen en hangt u er een basket aan. Met een Freeplayer wordt er net zo makkelijk begonnen met een volleybal-, tennis of voetvolleywedstrijd. De Freeplayer is zeer mobiel en kan dus overal worden neergezet. Al deze unieke, sportieve eigenschappen maken de Freeplayer de ideale sport/spel installatie voor leerkrachten, BSO-begeleiders, recreatiemedewerkers en sportbuurtwerkers. 

vrijdag 27 september 2013

Plein opnieuw ontworpen

Deze week  hebben wij hard verder aan de plattegronden gewerkt. Deze plattegronden zijn nodig om de kinderen van school te laten stemmen waar ze de coating's willen hebben. Gisteren hebben wij de plattegronden afgerond door er een kartonnen achtergrond onder te plakken. We hebben er een ezel achter geplakt, omdat de plattegrond dan overeind blijft staan. Aan een plattegrond hebben drie tot vier kinderen gewerkt. Alle plattegronden zijn maandag afgemaakt en staan nu in de promotiehoek. Tot nu toe hebben de groepen van de Tweemaster €1790 opgehaald. Ze hebben dat geld opgehaald met behulp van een sponsorformulier waarvan de sponsorloop op 2 oktober plaats vindt. 

Door: Jitske en Isis
Promotiehoek met de plattegronden

Nieuwsbrief Schoolplein 14: 2de editie

Informatie over de sponsorloop van woensdag 2 oktober

Beste kinderen en ouders,

Ons project loopt aanstaande week woensdag ten einde met de sponsorloop en overige activiteiten binnen en buiten de school. Hierbij de laatste mededelingen rondom deze dag.

-          Sportcafé: de kinderen van groepen 1 t/m 7 gaan na hun sponsorloop met de eigen leerkracht naar het sportcafé  in de centrale hal. Hier krijgen de kinderen wat te eten en te drinken. Ouders kunnen koffie/thee/smoothies met allerlei lekkers uitsluitend voor zichzelf kopen. De opbrengst komt ten goede aan Schoolplein 14. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet de bedoeling om taart of ander lekkers met uw kind te delen. Voor groep 8 geldt een andere afspraak.
-          Stemmen: de kinderen van groep 3 t/m 8 brengen in het sportcafé hun stem uit op de beste plattegrond. Deze plattegronden zijn door groep 8 ontworpen, nadat de kinderen, leerkrachten en enkele ouders op hun favoriete coating (speelveld) hadden gestemd. De plattegrond met de meeste stemmen zal aan de Johan Cruijff Foundation worden voorgedragen als definitief pleinontwerp. U kunt ze al bekijken in de promotiehoek.
-          Taarten: de taarten kunt u op woensdag vóór 8:45 naar de centrale hal brengen. De mooiste taartenbakker of bakster krijgt een prijs. De uitreiking is voorafgaand aan de sponsorloop van groep 8.
-          Afsluiting: de dag wordt met de loop van groep 8 afgesloten. De hele school (en aanwezige ouders) gaan langs het parcours staan om hen aan te moedigen. Voorafgaand zijn diverse prijsuitreikingen.
-          Programma: hierin zijn alle activiteiten met bijbehorende tijden opgenomen.
-          Geld ophalen: in de week na de sponsorloop en graag voor 9 oktober inleveren bij meester Rob. Bij voorkeur het geld ophalen in kleine groepjes of onder begeleiding van een volwassene!
-          Wie heeft een blender thuis die we in het sportcafé voor het maken van smoothies kunnen lenen?

Groep 8 en meester Rob          


Draaiboek 2 oktober 2013
Wat?
Sponsorloop
Eten / drinken
Dans
Springkussen
Spel toen
Spel nu
Spellen in klas
Waar?
Start hoofdingang
Centrale hal
Groep 8
Grote plein grasveld
Voorplein
Grote plein

Eigen klas
Waar?
 (slecht weer)
Start hoofdingang
Centrale hal
Groep 8
Kleutergym
Centrale hal/
hal kleuters
Geen doorgang (spellen eigen klas)
Eigen klas
9:00
Opening Kinderboekenweek in de centrale hal
9:30
1/2a






9:45
1/2b
1/2 a
7
6
5
4
3
10:00
3
1/2b
1/2a
7
6
5
4
10:15
4
3
1/2b
1/2a
7
6
5
10:30
Pauze
10:45
5
4
3
1/2b
1/2a
7
6
11:00
6
5
4
3
1/2b
1/2a
7
11:15
7
6
5
4
3
1/2b
1/2a
11:30

7
6
5
4
3
1/2b
11:45
Prijsuitreiking: taarten, ……..
12:00
8
Groepen 1 t/m 7 moedigen groep 8 aan. Daarna naar de klas.
12:15

8







-          De kinderen worden bij alle onderdelen door hun eigen leerkracht begeleid. Instructies en hulp door leerlingen van groep 8.
-          Om 10:30 heeft de hele school pauze. Wilt u uw kind fruit en drinken meegeven?


We hopen dat u uw kind komt aanmoedigen!


donderdag 26 september 2013

Het thema in week 38

Maandagmiddag ging het plattegrond groepje het schoolplein opmeten voor de indeling van het het schoolplein. Dat hadden we met de vader van Melanie, Pim de Waard, gedaan. Groepje presentatie ging langs de klassen om de powerpoint te laten zien. Ze namen de stemmen af voor welke coatings de school wil. Dinsdag werd het bekend.Daarna gingen we de brief schrijven aan de Johan Cruijff Foundation dat we de € 2000 gaan ophalen. Alyssa heeft de mooiste brief geschreven die brief wordt opgestuurd naar de Johan Cruijff Foundation.Woensdag hebben we aan het themablad gewerkt. Donderdag begonnen we aan de plattegronden. 

Wiebe en Gilian

Dit zijn de gekozen coatings:


dinsdag 17 september 2013

Nieuwsbrief

         

nieuwsbrief

 
Jaargang 18, Schoolplein 14 editie, 17 september 2013.

Beste ouders,

Groep 8 is sinds vorige week begonnen met het thema ‘Schoolplein 14’. Dit is een project van de Johan Cruijff Foundation om kinderen te stimuleren om meer te sporten en te bewegen.

Het thema van de Kinderboekenweek is sporten en bewegen. Na de opening van de Kinderboekenweek op 2 oktober vindt een sponsorloop plaats. Hiermee willen we geld ophalen om Schoolplein 14 mogelijk te maken. De school heeft minimaal €2000,- nodig om drie speelactiviteiten (coatings) op het schoolplein te kunnen plaatsen. Als wij nog €1500,- extra verdienen, dan kunnen wij vier coatings laten plaatsen in plaats van drie. Voor de sponsorloop hebben we sponsors nodig. We vragen de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 langs de deuren te gaan, om sponsoren te werven. De groepen 1 tot en met 4 mogen wel lopen, maar niet langs de deuren. Dit vinden wij te riskant.

Met een sportcafé willen we extra geld ophalen. U kunt met uw kind hier een hapje en een drankje kopen na de sponsorloop. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de hapjes nog niet op zijn, als u naar het sportcafé toe komt. Er is ook nog een taartenbakwedstrijd. Er wordt een prijs uitgereikt aan de bakker van de mooiste taart. De taarten worden verkocht in het sportcafé. Naast de taarten zijn er nog diverse hapjes. Als u aan de taartenbakwedstrijd wilt deelnemen, dan kunt u dit op het inschrijfformulier in de promotiehoek aangeven. Deze hoek vindt u in de schoolbibliotheek. Hier wordt alles van Schoolplein14 gepresenteerd. Inschrijven voor 28 september!

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt bij de activiteiten, hebben wij een rooster gemaakt. Deelname hieraan is gratis.


We rekenen op uw steun!


Groep 8

Poster Schoolplein 14

Poster sponsorloop

Poster 2 oktober

Schoolplein14

Afgelopen week zijn we weer bezig geweest met het thema 'Schoolplein 14'. Gymjuf Sandra bracht een bezoekje aan onze klas. Wij hebben haar verteld wat onze doelstellingen zijn. Er zijn een paar prachtige posters, flyers en spandoeken gemaakt. Ook was er hard aan de documantaire gewerkt.

Dylan en Dyani

Promotie/informatiehoek


dinsdag 10 september 2013

Schoolplein 14: het vervolg

Deze week hebben wij aan het thema gewerkt. Maandag hebben we met
de ouderaad en meester Jankees over de sponserloop gesproken . Dinsdag heeft meester Rob een les gegeven over posters. Bentes oom werkt bij een drukkerij, die gaat posters maken voor de sponsorloop.  Woensdag hebben we aan het themablad gewerkt. Donderdag heeft juf Katja les gegeven over interviewen. Vrijdag is er de jounaliste gekomen. Zij heeft ons verteld hoe je een interview moet afnemen. De groep plattegrond is naar de Flierefluiter geweest om vragen te stellen over het schoolplein.

Danique en Doenya

Hieronder ziet u een filmpje over Schoolplein 14