Pagina's

vrijdag 21 februari 2014

Lancering Johan Cruijff stripboek



Johan Cruijff stripboek:

Afgelopen woensdag zijn wij met een aantal kinderen van onze klas naar de lancering van het Johan Cruijff stripboek geweest. De kinderen vonden het erg leuk om dit mee te mogen maken en er zijn aardig wat handtekeningen uitgedeeld en foto's gemaakt. De foto's kunnen jullie zien in het filmpje hieronder.

Johan Cruijff met zijn stripboek

Voorjaarsvakantie:
De kinderen van de Tweemaster zijn vandaag toe aan vakantie. Zij moeten op 3 maart weer naar school. Wij wensen jullie veel plezier in de vakantie!

Tot na de vakantie!

Dit bericht is geschreven door Stefano en Sam.



donderdag 13 februari 2014

Schilderen als Vincent van Gogh

Vorige week hebben wij geschilderd. Niet zomaar schilderen zoals we altijd hebben geleerd. Nee, we hebben geschilderd met de techniek die Vincent van Gogh gebruikte. Eerst gaf meester ons een lesje over de kunst van Vincent van Gogh en wie hij was. Het schilderen was heel leuk om te doen, want we moesten een andere techniek gebruiken dan normaal. Met die techniek hebben we de sterrennacht gemaakt. We konden kiezen uit twee schilderijen. Één van die twee keuzes was een meer en een sterrenhemel, de andere keus was een dorp en een sterrenhemel. De mooie schilderijen hangen nu bij ons in de klas.   

Geschreven door Roy en Mijke.


Wakker Nederland op school

 Donderdag 6 februari is er een regisseur en een cameraman van Wakker Nederland geweest om bij ons te filmen over schoolplein 14. Ze hebben het schoolplein gefilmd. Ook hebben ze nog paar kinderen en Meester Rob geïnterviewd. De week voordat ze kwamen hebben we paar dingen georganiseerd: een groepje heeft ter voorberijding vragen bedacht, er is ook een groepje geweest voor het herkleuren en maken van de plattegronden en een groepje van het organiseren van de opening voor het schoolplein met de coatings. Wat schoolplein 14 gaat filmen is schoolplein zoals het nu is, tijdens het aanleggen en de opening van schoolplein 14.




Alison voorleeskampioen!