Pagina's

donderdag 29 juni 2017

Mini onderzoeken groep 7&8

Mini-onderzoeken groep 7&8
Hoe Aboriginals aan voedsel kwamen?
De Aboriginals joegen veel. Daar gebruikte ze de boemerang en de woomera voor, want ze kenden de pijl-boog niet. Als ze tijdens de jacht een dood dier vonden namen ze die mee. De Aboriginals woonden dicht bij de natuur. Om daar te kunnen jagen. Ze zijn ook wel nomaden genoemd. Deze mensen trekken veel rond om mer voedsel te vinden. Ze wisten niets van landbouw. Ze vonden alles in het bos.  


Delano
Waarom zijn koala´s lui?
eten koala.jpg
slapende koala.jpgKoala´s zijn wereldkampioen slapen. Ze zoeken altijd een veilige plek. Koala´s eten eucalyptus bladeren, daardoor hoeven ze geen water te zoeken. Eucalyptus bladeren zijn  moeilijk te verteren, waardoor koala´s veel moeten slapen. Eucalyptus bladeren bevatten weinig voedingsstoffen, daardoor moeten ze veel eten. Koala´s stoppen veel energie in het verteren, daardoor moeten ze veel eten en lijken ze dus lui. Koala´s slapen achttien tot twintig uur per dag.
Destiny en Melissa


Uluṟu Ayers rock
Uluṟu is ontstaan door twee redenen er is in australië in het midden een kiezellaag. Er is aan de rechterkant een mini komeet met schatting 5000/6000 kilometer per uur daar neer gestoord. Door de trilling is de kiezellaag omhoog gekomen en de ene lag was iets stekeliger.daar door kwam kata tjuta en de andere kant  Uluṟu. De steen is tot heilig verklaard. maar hij zit niet in de zeven wereldwonderen. Het werd ook niet nummer 8. De rots heeft een platte vochtige bovenlaag. maar er groeien daar geen planten. maar in de groten en schaduw van de kiezel steen is genoeg leven te vinden.
Robin


Waarom spreken ze Engels in Australië? In Australië praten ze Engels. Dat noemen ze strine. Hun uitspraak klinkt wel anders dan andere mensen die Engels spreken, daarom is hun uitspraak bijzonder. In Tasmanië spreken ze ook Engels op de manier van de Australiërs. Het is een Soort van hun cultuur en regels. Hun officiële taal is Engels. Het is een land die een unieke manier van Engels spreken.
Shaina


Wie zijn de Aboriginals?
De Aboriginals zijn de eerste bewoners van Australië. Ze zijn jagers en verzamelaars, de mannen jagen en de vrouwen verzamelen eetbare plantenstoffen. De vrouwen geven hun kennis door aan hun dochters, de jongens leren al op jonge leeftijd te jagen. Als ze goed getraind zijn mogen ze mee jagen. De mannen jagen altijd in groepen. Ze vissen met woomera´s. Ze jagen op: Ganzen, Kangoeroe´s, Goanna´s, stieren en gaan zelfs op krokodillenjacht. Als jaag instrumenten worden gebruikt:  
  • woomera´s
  • speren  
  • boomerangs.
Ze hebben ook een eigen dans en muziek hun instrumenten zijn:
  • stokken
  • stenen
  • didgeridoo


De Britse kolonisten kwamen Australië binnen, omdat ze ontdekten dat het dunbevolkt was. Uiteindelijk leefden er meer Engelse mensen en toen vonden ze hun leefstijl raar dus doodde ze de Aboriginals, daardoor zijn er nog weinig Aboriginals.
Tyrique en Farog


Rood zand in Australië
Ze noemen het ook wel the red center.In het midden van Australië ligt een stad: Alice Springs. Maar in de woestijn is het zand rood.Dat zand neemt een oppervlakte van 360 000 vierkante kilometer.Maar dat het zand rood is komt groot en deels door dat er te weinig neerslag valt.De tempratuur in de woestijn is ongeveer 37 tot 38 graden overdag.En ‘s nachts verkleurd het heel soms net als de Ayers Rock.In de woestijn hebben ze ook verschillende regen en storm seizoenen.Je hebt vroege en late regen seizoenen.Maar ook vroege en late storm seizoenen.
Yasar en Andy


De tasmaanse Tijger
Australische dierenliefhebbers kunnen het niet geloven.Maar wetenschappers gaan serieus op zoek naar de Tasmaanse tijger.Ze gaan op zoek in Noord Australië.Er zijn veel meldingen binnen van het gebied bivakkeert.Ze zouden met uitgestorven die gespot hebben.Zelfs de rangers van het gebied bivakkeert geloven dat de tijger nog leeft.Het beest werd voor het laatst gezien in 1936.een andere naam van het beest is ook wel buidelwolf.
DJ


Buideldieren
Buideldieren zijn meestal zoogdieren. Een kangoeroe heeft 2 baarmoeder. In de buidel groeien de buideldieren. Een baby kangoeroe drinkt uit de tepel in de buidel. Beroemde buideldieren zijn de kangoeroe,koala,tasmaanse duivel, buidelrat. Er zijn 180 soorten buideldieren. Buideldieren groeien snel. Buideldieren leven in Australië. De dingo is geen buideldier. Buideldieren zijn diersoorten.
Jari en Ilias