Pagina's

vrijdag 20 december 2013

Kerstdiner

Wij hebben afgelopen woensdag een kerstdiner gehad. Er waren heerlijke hapjes gemaakt en iedereen zag er goed uit. Er waren veel verschillende soorten hapjes gemaakt van hartig tot zoet. Het was erg gezellig en de spelletjes waren leuk.

Dylan en Doenya

donderdag 19 december 2013

Uitnodiging

Aan de ouders van de leerlingen van groep 8.

Beste ouders,

Zoals u misschien weet zijn wij de afgelopen weken bezig geweest met het thema Australië. We hebben veel dingen gemaakt zoals boemerangs en presentaties en gaan die vrijdag 10 januari om 13.15 tot 14.15 tentoonstellen in de klas. Als u zin heeft om te komen, bent u van harte welkom. Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,



Groep 8 & meester Rob
(brief geschreven door Roy)

vrijdag 29 november 2013

Klassenfeest





Klik hier voor meer foto's!






Thema Australië

Thema
Vorige week is het thema Australië van start gegaan. We hebben al veel dingen gedaan zoals: muurschilderingen en een voorblad maken met aboriginal kunst! Meester Rob heeft ons al veel dingen over Australië verteld en laten zien.  We zijn ook bezig om dingen te onderzoeken voor Australië. Hierover gaan we presentaties houden. We gaan ook boemerangs maken en die beschilderen zoals de Aboriginals dat doen. Ook wordt er een open dag gehouden, waarbij de ouders kunnen kijken wat wij hebben gemaakt. Hopelijk zullen de ouders en de kinderen er veel plezier mee beleven. De open dag is vrijdagmiddag 10 januari tussen twee en drie uur.
Aboriginal kunst door Indigo



                                      















Klassenfeest
Vrijdag 29 november barst het feest los. Dan is namelijk het klassenfeest met als thema: griezel.Hoe zullen de kinderen eruit zien? En wie worden de griezel koning en koningin van het bal? Dat zullen we vanavond zien. We gaan ook activiteiten doen zoals: verstoppertje in het donker door de hele school, talentenshow en nog veel meer. Om 19.00 uur begint het feest en helaas is het om 22.00 uur weer afgelopen.










                                                  
                                                       



                                     


maandag 25 november 2013

Surprisespel

Op 5 december nemen alle kinderen hun surprise mee naar school. Let op: Je hoeft het niet in te pakken in cadeaupapier. Ik zet in de klas de tafels zo neer dat alle surprises erop kunnen worden tentoongesteld. Je gedicht stop je in een enveloppe MET JE EIGEN NAAM EROP en die lever je in bij mij. We gaan het namelijk zo doen.

Eerst lopen we een rondje langs alle surprises om ze even uitgebreid te bekijken en vervolgens gaan we in de kring zitten. Ik trek een enveloppe met een gedicht uit de stapel en lees welke naam erop staat. Degene die het gedicht heeft geschreven, krijgt dus dit gedicht in z'n handen. Je leest je eigen geschreven gedicht voor. Hij of zij leest het voor, zonder de naam te noemen van het kind waar het voor is. Dat mag de klas raden. Is het geraden, dan krijgt dat kind de enveloppe met het gedicht en mag hij of zij zeggen welke surprise hij/zij denkt dat erbij hoort. Als de goede surprise is gepakt, wordt het cadeautje gezocht, uitgepakt en daarna is de volgende aan de beurt.

Het lijkt misschien een ingewikkeld verhaal, maar het is erg leuk om het zo te doen. Dus nog 1 keer:
- Je maakt een mooie surprise met daarin een cadeau.
- Je schrijft een leuk gedicht voor de persoon waar de surprise voor gemaakt is.
- Je neemt de surprise mee naar school en zet hem neer in de klas, zonder inpakpapier eromheen.
- Je geeft het gedicht aan juf/meester met JE EIGEN NAAM EROP.

Ik ben benieuwd of alles gaat lukken. Als er onduidelijkheden zijn, hoor ik het graag!!!!! Oh ja: als je nog inspiratie nodig hebt voor een surprise, kun je naar www.google.nl gaan en als zoekopdracht 'surprises maken' intoetsen. 

vrijdag 22 november 2013

redactie week 47

Beste lezers,

Deze week zijn we begonnen met het nieuwe thema: Australië. We zijn meteen begonnen met de onderzoeken, dit houd in dat je met je themagroepje een Australisch onderwerp bedenkt en hier over een powerpoint maakt. Ook hebben we lootjes getrokken voor de suprises. Dit hebben we zo gedaan dat niemand weet wie iemand anders heeft.

Op de vrijdag zijn de voorleeskampioenschappen gehouden door groep 7 en 8. Hier uit mogen de twee uitgekozen kinderen uit beide groepen voorlezen voor de hele school.

gemaakt door Timo en Wessel

vrijdag 15 november 2013

Voorlopig advies en schoolkamp


Beste ouders en leerlingen van groep 8 van de Tweemaster,
Houtskooltekening van Myron

Deze week is groep 8 bezig geweest met de sollicitatiegesprekken voor de functie: kampbegeleider. Hierbij hebben vijf ouders en één zus gesolliciteerd. Vrijdagmiddag gaan wij anoniem stemmen op vier kampbegeleiders die mee mogen op ons schoolkamp. 

Ook is het heel spannend vanmiddag, want groep 8 krijgt hun voorlopig advies mee naar huis. Ook komt er vrijdagmiddag een leerkracht van het Atlas College Hoorn om informatie over de openbare middelbare scholen in Hoorn te geven. Meer informatie van het Atlas College Hoorn kunt u zien door hier te klikken. 

Het thema Schoolkamp 14 wordt vandaag afgesloten en we zullen volgende week met een nieuw thema beginnen, namelijk het thema Australië. Met dit thema mag uw kind spullen meenemen die te maken hebben met Australië. De nieuwe topo gaat ook over Australië. 

Tekening van Hidde
















Dit bericht is gemaakt door: Dylan en Stefano


vrijdag 8 november 2013

Sollicitatie kampbegeleider

Wij hebben een advertentie gemaakt om te solliciteren voor het schoolkamp.  
Daarna gaan we stemmen op de anonieme sollicitatiebrieven van de ouders die kampbegeleider willen zijn. Daarvoor gaan we met briefjes stemmen en alleen meester Rob mag de puntentelling doen. De drie ouders die de meeste punten hebben gekregen mogen mee als kampbegeleider met ons schoolkamp.


Voorblad van Melanie de Waard

                                              voorblad van Mijke 

Waar gaan we heen op schoolkamp?

We mogen dit jaar zelf kiezen waar we heen gaan op schoolkamp. Daarvoor moesten we allemaal een presentatie maken in de herfstvakantie en die presenteren op de woensdag na de herfstvakantie. Daarna hebben we gestemd en is er een winnaar uitgekomen. De winnende camping heet de Harskamperdennen. Deze camping ligt op de Veluwe midden in het bos. Timo heeft deze camping gevonden en er een mooie presentatie over gehouden.

© Roy en Myron

Het einde van het thema schoolplein14

Het eindbedrag voor schoolplein14 is rond de 5250,- ! Meester Rob is naar de bank geweest en heeft al het geld gestort. We hebben alleen een paar probleempjes: op de grindtegels kan niet worden gecoat. Ook zitten er wat putten in de weg, gelukkig is er een  groep 8 die gaat regelen dat de coatings wel kunnen worden geplaatst! Op het 3/4 plein liggen ook grindtegels die worden omgedraaid.

Deze week (week 44) zijn we een nieuw thema gestart. Het thema heet schoolkamp14. Onze groep mag bepalen waar we heengaan, nou ja wel in Nederland dan. We hebben op vrijdag lampionnen gemaakt.



donderdag 17 oktober 2013

De stort

Om twee uur sta ik voor de bank in de stad te wachten op het geldtransport. De grijze auto van meester Nico doemt in de verte op. Ik open het portier en neem de twee zware tassen uit zijn auto. Als een pakezel loop ik de bank binnen. Ik vertil me welhaast aan al het geld. De bankmedewerker legt me geduldig uit hoe het storten werkt. Mijn jas hang ik op. Het kan nog wel even duren ben ik bang. Na alle briefjes is het de beurt aan de munten. Deze rammelen spoedig de geldbak in. De hele storting duurt bij elkaar een half uur. Het geld staat op de rekening. Vol trots en met een blik van ongeloof bekijk ik de transactiebon met de opbrengst! Zweet druipt van inspanning en spanning van mijn hoofd. Op naar school.


vrijdag 11 oktober 2013

Freeplayer

Beste ouders/kinderen van daltonschool de Tweemaster.

Deze week hebben we gestemd op de beste en mooiste plattegrond,nummer 7 heeft gewonnen. Melanie, Myron, Mijke en Kevin hebben de documentaire afgemaakt. Hij is heel leuk geworden. We hebben 3600 euro opgehaald (zonder de 1 euro en lager). Daar kunnen we 3 coatings en 1 extra coating (een freeplayer) aanschaffen. Het geld wat we over houden dat gebruiken we voor ons schoolplein.

Liam en Kevin


donderdag 3 oktober 2013

Schoolplein 14: We zijn klaar!

Gisteren was het eindelijk zover, groep 8 organiseerde de Sponsorloop en Sportcafé, het was een groot succes met veel aanhang.

Hallo beste ouders van Daltonschool de Tweemaster,

Gisteren zijn wij druk bezig geweest met het organiseren van allerlei activiteiten, om 08.00 uur stonden wij als klas al helemaal klaar voor de start! We zijn begonnen met alles klaarzetten en dit verliep zeer soepel. Er was veel te doen: rennen voor de sponsorloop, iets halen bij het sportcafé, op het springkussen en een dansworkshop, niemand verveelde zich.

Ook was er een taartenbakwedstrijd en daarbij zijn er 7 taarten gebakken en met deze mooie taarten hebben wij één winnaar moeten uitkiezen: Melanie Ahmadali, de moeder van Isa en Noa, van harte gefeliciteerd.

Vandaag was er een loting van boeken die werden gegeven aan de kinderen die mee hebben gedaan aan de sponsorloop, elke groep kon 1 boek winnen.

Vandaag in het Noordhollands dagblad een stuk geschreven over de sponsorloop met een foto van Anne op de foto.

Wij hopen dat jullie ook hebben genoten,

Bedankt!

Dit bericht is geschreven door Sofia en Stefano!

De schoolplein14 organisatie


maandag 30 september 2013

Tussenstand

Tussenstand sponsorloop 

30 september: €2069,- opgehaald! We zijn er!!!! 

Dit was de stand van zaken vanochtend voor kwart voor negen. De kinderen van de Tweemaster hebben geweldig hun best gedaan, daardoor stroomden de sponsorbrieven vanochtend binnen. We kunnen nu ongelofelijk trots zijn: de stand is €3469,-!!!!!!!! De freeplayer kan worden aangeschaft!

Coating

Freeplayer

Met de Freeplayer verandert het complete speelveld van buiten sporten én spelen. In enkele minuten is het mogelijk om vele sportsituaties klaar te zetten. Van tennis tot badminton en van basketball tot volleybal; Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk in op- en afbouw. De basis bestaat uit twee staanders die voorzien zijn van degelijke wielen. De Freeplayer is daarmee even mobiel als stabiel en geschikt voor alle ondergronden. In een paar handige stappen is de Freeplayer uit te klappen en hangt u er een basket aan. Met een Freeplayer wordt er net zo makkelijk begonnen met een volleybal-, tennis of voetvolleywedstrijd. De Freeplayer is zeer mobiel en kan dus overal worden neergezet. Al deze unieke, sportieve eigenschappen maken de Freeplayer de ideale sport/spel installatie voor leerkrachten, BSO-begeleiders, recreatiemedewerkers en sportbuurtwerkers. 

vrijdag 27 september 2013

Plein opnieuw ontworpen

Deze week  hebben wij hard verder aan de plattegronden gewerkt. Deze plattegronden zijn nodig om de kinderen van school te laten stemmen waar ze de coating's willen hebben. Gisteren hebben wij de plattegronden afgerond door er een kartonnen achtergrond onder te plakken. We hebben er een ezel achter geplakt, omdat de plattegrond dan overeind blijft staan. Aan een plattegrond hebben drie tot vier kinderen gewerkt. Alle plattegronden zijn maandag afgemaakt en staan nu in de promotiehoek. Tot nu toe hebben de groepen van de Tweemaster €1790 opgehaald. Ze hebben dat geld opgehaald met behulp van een sponsorformulier waarvan de sponsorloop op 2 oktober plaats vindt. 

Door: Jitske en Isis
Promotiehoek met de plattegronden

Nieuwsbrief Schoolplein 14: 2de editie

Informatie over de sponsorloop van woensdag 2 oktober

Beste kinderen en ouders,

Ons project loopt aanstaande week woensdag ten einde met de sponsorloop en overige activiteiten binnen en buiten de school. Hierbij de laatste mededelingen rondom deze dag.

-          Sportcafé: de kinderen van groepen 1 t/m 7 gaan na hun sponsorloop met de eigen leerkracht naar het sportcafé  in de centrale hal. Hier krijgen de kinderen wat te eten en te drinken. Ouders kunnen koffie/thee/smoothies met allerlei lekkers uitsluitend voor zichzelf kopen. De opbrengst komt ten goede aan Schoolplein 14. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet de bedoeling om taart of ander lekkers met uw kind te delen. Voor groep 8 geldt een andere afspraak.
-          Stemmen: de kinderen van groep 3 t/m 8 brengen in het sportcafé hun stem uit op de beste plattegrond. Deze plattegronden zijn door groep 8 ontworpen, nadat de kinderen, leerkrachten en enkele ouders op hun favoriete coating (speelveld) hadden gestemd. De plattegrond met de meeste stemmen zal aan de Johan Cruijff Foundation worden voorgedragen als definitief pleinontwerp. U kunt ze al bekijken in de promotiehoek.
-          Taarten: de taarten kunt u op woensdag vóór 8:45 naar de centrale hal brengen. De mooiste taartenbakker of bakster krijgt een prijs. De uitreiking is voorafgaand aan de sponsorloop van groep 8.
-          Afsluiting: de dag wordt met de loop van groep 8 afgesloten. De hele school (en aanwezige ouders) gaan langs het parcours staan om hen aan te moedigen. Voorafgaand zijn diverse prijsuitreikingen.
-          Programma: hierin zijn alle activiteiten met bijbehorende tijden opgenomen.
-          Geld ophalen: in de week na de sponsorloop en graag voor 9 oktober inleveren bij meester Rob. Bij voorkeur het geld ophalen in kleine groepjes of onder begeleiding van een volwassene!
-          Wie heeft een blender thuis die we in het sportcafé voor het maken van smoothies kunnen lenen?

Groep 8 en meester Rob          


Draaiboek 2 oktober 2013
Wat?
Sponsorloop
Eten / drinken
Dans
Springkussen
Spel toen
Spel nu
Spellen in klas
Waar?
Start hoofdingang
Centrale hal
Groep 8
Grote plein grasveld
Voorplein
Grote plein

Eigen klas
Waar?
 (slecht weer)
Start hoofdingang
Centrale hal
Groep 8
Kleutergym
Centrale hal/
hal kleuters
Geen doorgang (spellen eigen klas)
Eigen klas
9:00
Opening Kinderboekenweek in de centrale hal
9:30
1/2a






9:45
1/2b
1/2 a
7
6
5
4
3
10:00
3
1/2b
1/2a
7
6
5
4
10:15
4
3
1/2b
1/2a
7
6
5
10:30
Pauze
10:45
5
4
3
1/2b
1/2a
7
6
11:00
6
5
4
3
1/2b
1/2a
7
11:15
7
6
5
4
3
1/2b
1/2a
11:30

7
6
5
4
3
1/2b
11:45
Prijsuitreiking: taarten, ……..
12:00
8
Groepen 1 t/m 7 moedigen groep 8 aan. Daarna naar de klas.
12:15

8







-          De kinderen worden bij alle onderdelen door hun eigen leerkracht begeleid. Instructies en hulp door leerlingen van groep 8.
-          Om 10:30 heeft de hele school pauze. Wilt u uw kind fruit en drinken meegeven?


We hopen dat u uw kind komt aanmoedigen!


donderdag 26 september 2013

Het thema in week 38

Maandagmiddag ging het plattegrond groepje het schoolplein opmeten voor de indeling van het het schoolplein. Dat hadden we met de vader van Melanie, Pim de Waard, gedaan. Groepje presentatie ging langs de klassen om de powerpoint te laten zien. Ze namen de stemmen af voor welke coatings de school wil. Dinsdag werd het bekend.Daarna gingen we de brief schrijven aan de Johan Cruijff Foundation dat we de € 2000 gaan ophalen. Alyssa heeft de mooiste brief geschreven die brief wordt opgestuurd naar de Johan Cruijff Foundation.Woensdag hebben we aan het themablad gewerkt. Donderdag begonnen we aan de plattegronden. 

Wiebe en Gilian

Dit zijn de gekozen coatings:


dinsdag 17 september 2013

Nieuwsbrief

         

nieuwsbrief

 
Jaargang 18, Schoolplein 14 editie, 17 september 2013.

Beste ouders,

Groep 8 is sinds vorige week begonnen met het thema ‘Schoolplein 14’. Dit is een project van de Johan Cruijff Foundation om kinderen te stimuleren om meer te sporten en te bewegen.

Het thema van de Kinderboekenweek is sporten en bewegen. Na de opening van de Kinderboekenweek op 2 oktober vindt een sponsorloop plaats. Hiermee willen we geld ophalen om Schoolplein 14 mogelijk te maken. De school heeft minimaal €2000,- nodig om drie speelactiviteiten (coatings) op het schoolplein te kunnen plaatsen. Als wij nog €1500,- extra verdienen, dan kunnen wij vier coatings laten plaatsen in plaats van drie. Voor de sponsorloop hebben we sponsors nodig. We vragen de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 langs de deuren te gaan, om sponsoren te werven. De groepen 1 tot en met 4 mogen wel lopen, maar niet langs de deuren. Dit vinden wij te riskant.

Met een sportcafé willen we extra geld ophalen. U kunt met uw kind hier een hapje en een drankje kopen na de sponsorloop. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de hapjes nog niet op zijn, als u naar het sportcafé toe komt. Er is ook nog een taartenbakwedstrijd. Er wordt een prijs uitgereikt aan de bakker van de mooiste taart. De taarten worden verkocht in het sportcafé. Naast de taarten zijn er nog diverse hapjes. Als u aan de taartenbakwedstrijd wilt deelnemen, dan kunt u dit op het inschrijfformulier in de promotiehoek aangeven. Deze hoek vindt u in de schoolbibliotheek. Hier wordt alles van Schoolplein14 gepresenteerd. Inschrijven voor 28 september!

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt bij de activiteiten, hebben wij een rooster gemaakt. Deelname hieraan is gratis.


We rekenen op uw steun!


Groep 8