Pagina's

maandag 25 november 2013

Surprisespel

Op 5 december nemen alle kinderen hun surprise mee naar school. Let op: Je hoeft het niet in te pakken in cadeaupapier. Ik zet in de klas de tafels zo neer dat alle surprises erop kunnen worden tentoongesteld. Je gedicht stop je in een enveloppe MET JE EIGEN NAAM EROP en die lever je in bij mij. We gaan het namelijk zo doen.

Eerst lopen we een rondje langs alle surprises om ze even uitgebreid te bekijken en vervolgens gaan we in de kring zitten. Ik trek een enveloppe met een gedicht uit de stapel en lees welke naam erop staat. Degene die het gedicht heeft geschreven, krijgt dus dit gedicht in z'n handen. Je leest je eigen geschreven gedicht voor. Hij of zij leest het voor, zonder de naam te noemen van het kind waar het voor is. Dat mag de klas raden. Is het geraden, dan krijgt dat kind de enveloppe met het gedicht en mag hij of zij zeggen welke surprise hij/zij denkt dat erbij hoort. Als de goede surprise is gepakt, wordt het cadeautje gezocht, uitgepakt en daarna is de volgende aan de beurt.

Het lijkt misschien een ingewikkeld verhaal, maar het is erg leuk om het zo te doen. Dus nog 1 keer:
- Je maakt een mooie surprise met daarin een cadeau.
- Je schrijft een leuk gedicht voor de persoon waar de surprise voor gemaakt is.
- Je neemt de surprise mee naar school en zet hem neer in de klas, zonder inpakpapier eromheen.
- Je geeft het gedicht aan juf/meester met JE EIGEN NAAM EROP.

Ik ben benieuwd of alles gaat lukken. Als er onduidelijkheden zijn, hoor ik het graag!!!!! Oh ja: als je nog inspiratie nodig hebt voor een surprise, kun je naar www.google.nl gaan en als zoekopdracht 'surprises maken' intoetsen. 

Geen opmerkingen: