Pagina's

donderdag 13 maart 2014

Wie was Neil Amstrong?

Een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de mensheid. Dit waren de woorden van Neil Armstrong toen hij de eerste stap zetten op de maan.

Jeugd 


Neil Armstrong is geboren op 5 augustus 1930 in de VS. Als klein kind is hij opgegroeid op een boerderij, een paar kilometer buiten het stadje Wapakoneta. Neil had een jonger zusje en broertje. Hij heeft een Duitse en een Schotse afkomst. Op zijn tweede nam zijn vader hem mee naar een luchtvaartshow. Daar begon zijn liefde voor de luchtvaart. Op zijn zesde vloog Neil voor het eerst zijn vader nam hem mee op een vlucht naar Ford Trimotor. In Wapakoneta ging Neil Amstrong naar de middelbare school. Daar begon hij aan een vliegopleiding en behaalde zijn vliegbrevet op 15 jarige leeftijd.

Landing op de maan

Samen met Buzz Aldrin en Michael Collins ging Neil Armstrong voor het eerst naar de maan. Daar zetten hij in 1969 de eerste stap op de maan. Met zijn bemanningsleden bleef hij daar 8 dagen 14 uur 12 minuten en 30 seconden. 

Overleden

Op 25 augustus 2012 overleed Neil Armstrong op 82-jarige leeftijd. De familie Armstrong had een eenvoudig verzoek. De eerst volgende keer als je naar buiten loopt, bij heldere nacht, en de maan naar je glimlacht, denk dan aan Neil Armstrong en geef hem een knipoog. 


Gemaakt door: Mijke en Danique
  




Geen opmerkingen: