Pagina's

donderdag 8 mei 2014

Adolf Hitler: van jeugd tot dood

De jeugd van Adolf Hitler
Op 20 April 1889 is Adolf Hitler geboren. Zijn vader heette Alois Hitler en zijn moeder hete Klara Pölzl. Hitler is in werkelijkheid in Oostenrijk-Hongarije geboren. Vanaf jongs af aan heeft Hitler een hekel aan zijn vader, omdat hij vaak dronken thuis kwam en zijn vrouw mishandelden. Hitlers moeder had borstkanker, en daaraan is zij overleden. Hitler had heel veel verdriet en heeft een paar dagen op straat gezworven. Dat komt door zijn vader Alois Hitler want die hield nog meer van een bij dan van zijn kind.  Hitler mocht hem daarom niet en ging ergens anders wonen dan bij zijn vader.


Hoe kwam Adolf Hitler aan de macht?
Hitler had de verkiezingen gewonnen omdat hij zei: dat iedereen geld en werk kreeg daarmee kreeg hij heel veel stemmen.
Toen Adolf Hitler klein was wilde hij al vechten, toen Duitsland de eerste wereld oorlog verloor was hij teleurgesteld. Toen Hitler ouder was ging hij de politiek in hij had 1 partij genaamd NSDAP.Toen Hitler aan de macht kwam liet hij mensen werken in grote fabrieken om wapens en voertuigen te maken voor zijn leger. Ook al mocht Duitsland niet meer dan 100.000 man hebben in het leger. toch zorgde Hitler voor meer man in het leger en betere voertuigen.


De laatste dagen van Hitler in een bunker
Toen Hitler de oorlog bijna verloren had werd het hem te veel.  Hij vertrok snel en verstopte zich in een bunker om te schuilen voor alle ellende. Hitler was niet alleen in zijn bunker, zijn vrouw was meegegaan.Hitler schoot zichzelf in de mond. En daarna was er een soldaat die op bevel van Hitlers vrouw haar moest dood schieten, daarna schoot de soldaat zich zelf dood. Zijn lijf is  gevonden door twee Sovjet soldaten buiten een bunker.

De overgave van Duitsland
Op 7 mei 1945 toen Duitsland Polen wilden aanvallen,gaven de Duitse soldaten zich over. Duitsland wist dat ze het zonder Hitler zouden verliezen. Duitsland moest de overgave tekenen in dezelfde treinwagon van de eerste wereldoorlog. De grondstrijd kracht van Rusland valt het zwaar verdedigde Berlijn aan dat maar een paar kilometer van de bunker waar Hitler zich schuil houdt. vele soldaten wisten dat de oorlog verloren was en maakten zichzelf dood of gingen aan de drank.
De vlag van Hitlers partij    
De binnenkant van Hitlers bunker
Kevin & Liam
                   

Geen opmerkingen: