Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

Geschiedenis China

De geschiedenis van China gaat al een hele tijd terug. De keizers zijn belangrijk voor het land geweest. Zij hebben veel belangrijke gebouwen laten bouwen. Omdat de Chinezen ook aardig wat belangrijke uitvindingen hebben gemaakt, komt dit ook in dit onderzoek terug. Het laatste gaat over China in de Tweede Wereldoorlog.

Afbeeldingsresultaat voor qin shi huangdi

De keizers van China
Er zijn in China aardig wat dynastieën (Keizerlijke families) geweest: de Qin-dynastie, de Han-dynastie, de Ming-dynastie en de Qing-dynastie. De eerste keizer van de Qin-dynastie is Qin Shi Huangdi. Zijn naam betekent eerste keizer van de Qin.Er zijn nog heel veel keizers geweest.

Belangrijke gebouwen in China
China is een land met veel belangrijke gebouwen. Een groot voorbeeld is de Chinese muur. Deze muur is erg belangrijk omdat dit in tijd van oorlog de Mongolen tegenhield. De grote muur is in 1987 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst.


Het terracotta leger is geen gebouw, maar het is wel een onderdeel van een gebouw. Namelijk van het mausoleum van de keizer Qin Shi Huangdi. Het terracottaleger bestaat uit 9099 figuren die 2200 jaar onder de grond hebben gelegen. Deze figuren zijn gemaakt om de keizer in het dodenrijk te beschermen.


En tot slot de Verboden Stad. Deze stad heeft maar liefst 10000 kamer voor de machtigste man van China. Tot de twintigste eeuw was er geen toegang tot deze stad.

Oude en nieuwe uitvindingen van China
Afbeeldingsresultaat voor Chinees vuurwerkIn China zijn veel belangrijke uitvindingen gedaan. Eén van de bekendste is vuurwerk. Het is gemaakt van chemische stoffen gemixt met buskruit. Deze uitvinding is ontstaan tijdens de Tang-dynastie en werd gebruikt om de boze geesten te verjagen.

Verder hebben de Chinezen onder andere ook nog: kruiwagens, klokken, papier, buskruit, het kompas en tofu uitgevonden.

China tijdens de Tweede Wereldoorlog
Afbeeldingsresultaat voor mao zedongIn China is de Tweede Wereldoorlog in 1937 begonnen door demonstraties. Deze demonstraties werden gehouden omdat  Japan een gasrijk gebied wilden kopen, maar dit wouden de inwoners niet. De Tweede Wereldoorlog eindigde in 1945. Na de tweede Wereldoorlog  kwam Mao Zedong aan de macht. Mao vernietigde de Chinese kunst en cultuur. Bijna iedereen moest in dienst van de revolutie werken. Kunstenaars werden boeren, maar sommigen konden onderduiken. Op deze manier konden ze de kunst doorgeven, toch is er weinig van over.

Gemaakt door: Jeroen, Nicky en Sheila.

Geen opmerkingen: