Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Handel en China

Wat is handel?
Handel is het importeren (invoeren in een land) en exporteren (uitvoeren in een land) van producten tussen verschillende landen. De producten die worden verhandeld, worden in fabrieken door kinderen die lage lonen hebben (kinderarbeid) gemaakt. In Shanghaï, de grootste havenstad ter wereld, worden alle producten aan en afgevoerd. Deze producten worden naar de winkels en fabrieken gebracht.

Handelsproducten
China handelt in verschillende producten zoals: elektronica, natuurproducten, en gadgets.

Waarom is China zo’n goed handelsland?
China kopieert producten uit andere landen en verkoopt het voor een lagere prijs, dat gebeurt met veel dwang- en goedkope arbeiders.

Zijderoute
De zijderoute was het belangrijkste netwerk tussen China en Europa. Langs de zijderoute werd er gehandeld in: satijn, muskus, diamant, robijn, parels, porselein, papier en rabarber. Weinig mensen hebben de route van begin tot eind afgelegd.

V.O.C

V.O.C staat voor Verenigde Oost-Indische Compagnie. Dit was een groot handelsbedrijf en bestond uit een paar Nederlandse steden zoals: Hoorn, Enkhuizen, Amsterdam. (een soort EU van handel). De V.O.C is opgericht op 20 maart 1602 en is bedacht door Jan van Riebeeck. De vaart naar de Chinese stad Canton begon in 1728 ten behoeve van handel in thee. Niet alleen thee maar ook porselein en tin. Het doel van de V.O.C was zo voordelig mogelijk handelen.  

Sanne, Jasper en Job

Geen opmerkingen: