Pagina's

dinsdag 16 september 2014

De grootste ontdekkingen te allen tijde

Hoofdstuk 1: ondergrondse ontdekkingen
Er zijn verschillende soorten ondergrondse ontdekkingen. Eén van die ontdekkingen zijn fossielen. Fossielen zijn oude versteende bladeren en/of dierresten die in de loop der miljoenen jaren zijn gevormd. Ook zijn er botten van mensen en dieren van vroeger te vinden. Aardeweken uit dorpen van vroeger vind je ook vaak.

Hoofdstuk 2: schatten

Bij het woord schatten denk je waarschijnlijk aan de schatten van piraten. Van die sprookjes waarbij ze kisten begraven. Maar er zijn nog meer soorten schatten. Hier komen er een paar: schatten van Egyptenaren, goud uit gezonken schepen, als laatste kan je ook iemand schat noemen, maar over dat soort schatten hebben we het nu niet. De inhoud van schatkisten bevatten meestal edelstenen/mineralen, munten, goud, zilver, brons en sieraden.
Hoofdstuk 3: de zeven wereld wonderen
Er zijn zeven wereldwonderen. (Ik weet niet of je het al van de titel hebt afgeleid, maar het zijn er echt zeven.) Dit zijn: de piramides, de niagara waterval, paaseiland, het Machu Pichu gebergte, de Chinese muur, Christus de Verlosser en de Taj Mahal. We geven uitleg over de onbekende wereld wonderen. Paaseiland is een eiland met allemaal levens grote beelden. Niemand weet hoe ze er zijn gekomen. het Machu Pichu gebergten is een dorp heel hoog in het Andesgebergte. Onderaan de tekst zie je er een plaatje van. Christus de verlosser is een heel groot beeld in Rio de Chaneiro en de Taj Mahal is een paleis.




Hoofdstuk 4: het ontdekken van landen


Met het ontdekken van landen bedoelen we bijvoorbeeld de ontdekkingen die Columbus heeft gedaan. Columbus heeft Amerika in 1492 ontdekt. Hij wou via een kortere weg naar India varen maar kwam aan in Amerika. Hij heeft ook een groot deel van het Caraïbisch gebied ontdekt. Verder weten we ook dat IJsland door de Romeinen is ontdekt in 300 v.Ch.

Quentin en Martijn

Geen opmerkingen: