Pagina's

dinsdag 16 september 2014

Sabeltandtijger

Inleiding
Dit onderzoek gaat over de sabeltandtijger, omdat wij de sabeltandtijger hele stoere dieren vinden.

Wat zijn sabeltandtijgers?
De sabeltandtijgers leefden ongeveer drie miljoen jaar geleden. Ze waren 1,5 meter lang en wogen 200 tot 350 kg. Ze leken eigenlijk wel op de tijgers van nu.

De sabeltandtijgers waren de gevaarlijkste dieren in hun omgeving. Ze  lijken wat op de tijger van nu, maar ze zijn geen familie van elkaar, want de tijger is familie van de sabeltandkat wat een hele andere soort kat is. De sabeltandkat leek meer op de tijger dan de sabeltandtijger, want de sabeltandkat had ook de strepen van een tijger.

Hoe jaagden ze en waarop?
sabeltandtijgers jaagden op jonge mammoeten, wolharige- neushoorns en nog veel meer dieren. Ze beslopen de prooi en dan besprongen ze deze. Soms kan de prooi nog maar net ontsnappen, maar dan wel met een flinke wond. De prooien van de sabeltandtijger werden gedood doordat de sabeltandtijger in de nek beet.Het eten van een sabeltandtijger was verschillend, maar één daarvan is het reuzenhert. De toxodon is ook één van de prooien.

Hoe zijn ze uitgestorven?
De sabeltandtijgers zijn uitgestorven door concurrentie van andere soorten Waaronder de mens. De mens was wel de gevaarlijkste voor de sabeltandtijger, want de mens wou het vlees en de vacht dus jaagden ze op de sabeltandtijger. De sabeltandtijger werd ook bedreigd door andere roofdieren en toen ze te weinig eten konden vinden toen stierven ze ook uit.

Resten van de sabeltandtijger?

Er zijn  fossielen van sabeltandtijgers in geheel Eurazië gevonden, maar vooral in Spanje, Frankrijk en Engeland. Ook zijn in Nederland op de volgende plaatsen fossielen gevonden: op de Oosterschelde en ook in de Noordzee. Men bewaart het skelet nu nog goed en staan nu in musea zoals Naturalis Er zijn ook botten opgevist uit de Noordzee.

Thomas en Jushua

Geen opmerkingen: