Pagina's

maandag 15 september 2014

prehistorie tot historie

Hoe zijn de mammoeten uitgestorven?


4000 jaar geleden zijn de mammoeten uitgestorven door een klimaatsverandering. Doordat het klimaat veranderde gingen de planten dood en konden de mammoeten niet meer eten en gingen ook dood.

Wat is de oerknal?


13,8 miljard jaar geleden ontstond er een oerknal. Deze bestaat uit een zeer grote ontploffing en maakte geen geluid. Fred Hoyle had ontdekt dat er een oerknal was. In Amerika noemen ze dit de Big Bang.


Hoe werd een Romeinse keizer gekozen?


Het Romeinse Rijk ontstond ongeveer 500 voor Christus. Aan het hoofd stond een keizer. Hij werd door de senaat gekozen. De keizer was het hoogste wat je kon bereiken. In Rome staat een  Colosseum waar gladiatoren en dieren in vechten. 300 na Christus kwam er een koning in plaats van een keizer. Het Romeinse Rijk kwam ten einde.

Waarom maakten de oermens grottekeningen?


De grottekeningen zijn minstens 30.000 jaar oud. De schilderingen werden gemaakt van kleurstoffen. De oermensen maakten van botten een blaaspijp. De kleurstof kwam uit houtskool. De kleuren die ze gebruikten waren wit, rood, zwart, bruin en oranje.  Ze maakten verhalen van de schilderingen. Ze dachten dat als ze de dieren schilderden,  ze beter konden jagen.

Sanne en Zoë

Geen opmerkingen: