Pagina's

maandag 13 mei 2013

De Tweede Wereldoorlog in de Pacific

Inhoud:
*Japan
*Begin oorlog
*Pearl Harbor
*Einde oorlog

Japan
Japan is een land in het oosten van het continent Azië. Het land is omringd door water en het bestaat uit 377 835 km2 land.


Begin oorlog
 Japan wilde meer land. Keizer Hirohito zag zijn kans. Japan wilt eerst Azië veroveren. Het lukt ze, maar ze willen nog meer land. In 1941 heeft Japan een aanval op Pearl Harbor gepland. Deze aanslag kostte veel mensen het leven.

Pearl Harbor
Pearl Harbor is een havenstad op eiland Oahu dat een onderdeel is van Hawaï. Op 7 december 1941 ziet Japan de zwakke plek van de V.S. (Verenigde Staten) en bombarderen ze Pearl Harbor. Veel schepen zijn beschadigd of gezonken. Hierdoor verklaren ze elkaar de oorlog. Daardoor zijn er in Japan circa 250.000 mensen omgekomen.

Einde oorlog
Om een einde aan de oorlog te maken in het oosten, bombardeerden de V.S. de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki met twee atoombommen. Japan kon niks anders meer dan zich overgeven en daarna capituleerden ze. De Amerikanen hebben het gehaald. Ze hebben Indonesië bevrijd van de Japanners. Nu is het voorbij……… of toch niet.Het gevolg van de Tweede Wereldoorlog was de opstand van de Indonesiërs. Ze wilden onafhankelijk van Nederland worden en dat lukte ze. Nederland verklaarde Indonesië onafhankelijk in 1963. Vervolgens scheurde de Indonesiërs de onderkant van de Nederlandse vlag af. Nu waren ze van alle bezettingen af. 

Geen opmerkingen: