Pagina's

donderdag 9 januari 2014

aboriginalkunst



De Aboriginalkunst

Ons onderzoek gaat over de Aboriginalkunst. Wij vertellen wie de Aboriginals nou echt zijn, waarop en met wat ze schilderen en welke kunstsoorten er zijn.

Wie zijn de Aboriginals?

De Aboriginals zijn de eerste bewoners van Australië. Vroeger zeiden we Austraalnegers ,maar die tijd is nu voorbij dus heten ze nu Aboriginals. Het Aboriginalvolk is een nomadische volk. Dat betekent dat ze nooit lang op één plek blijven dus trekken ze rond. Zij zijn ook een jagend volk ,daarom  verzinnen ze heel veel trucje om dieren te vangen en daarna op te eten. Het is een volk met veel tradities en rituelen. Ze doen bijvoorbeeld dansjes en zingen daarbij. Ook spelen ze dan een instrument zoals een didgeridoe.

 
Waarop en met wat schilderen ze?

De Aboriginals doen veel aan kunst. Ze schilderen vaak met stippelkunst. Dat doen ze bijvoorbeeld op: een didgeridoe,een speer of op een boemerang. Die ze zelf maken en die beschilderen met een stokje, een steentje of met boomschors. Ze beschilderen hun eigen lichaam of die van een ander. De letter u duidt tot een mens. Als de letter u naast een speer staat duidt het tot een man. Als het naast een graafstok staat duidt het tot een vrouw.

 

Welke kunstsoorten zijn er?

Aboriginals hebben een eigen soorten kunst. Ze gebruiken hun eigen stippelkunst, die wordt ook wel dotpainting genoemd. Ze beschilderen heel veel dingen bijvoorbeeld : boemerangs, speren en didgeridoe’s . Die eigen gemaakte speren snijden ze uit een stuk hout. Die speren zijn langwerpig en hebben drie scherpe hoekjes. De speren worden gebruikt voor de jacht op dieren. Ze gebruiken de didgeridoe om muziek te maken bij tradities. Ze maken alles zelf.
 
Sam v.k, Isis, Mijke en Jitske

Geen opmerkingen: