Pagina's

donderdag 9 januari 2014

De dierenwereld Australië


Bekendste dieren uit Australië.

Australië telt ontzettend veel dieren: 378 soorten zoogdieren, 828 soorten vogels, 4000 vissen en 300 hagedissen. 80% van die dieren, maar ook de planten komen alleen in Australië voor. De meeste bekendste dieren zijn: de kangoeroe, de koala, de mierenegel, de dingo, het vogelbekdier, de walibi ( een kleine kangoeroe) en de wombat. In Australië vind je 140 soorten buideldieren :de kangoeroe, de walibi, de koala en de wombat. Er zijn 55 soorten kangoeroes en Walibi. Ze verschillen in grootte en gewicht. Het grootste verschil is dat de kangoeroe velen malen groter is.

De kangoeroe

De rode reuzen kangoeroe kan hard rennen tot 65 km/u. Als hij springt  hij wel 12 meter ver. Als het nodig is Rent hij 30 km en daarna nog met gemak 3 km zwemmen. Australiërs vinden kangoeroes lastige dieren, omdat er door hen vaak ongelukken gebeuren.

Het vogelbekdier

Het vogelbekdier staat bekend onder de naam Platypus. Hij leeft in de Australië dierenwereld. Het vogelbekdier in een bijzonder verschijnsel, want hij heeft een snavel van een eend en de staart van een bever. Het dier heeft zwemvliezen tussen de tenen. Zijn voorste poten zijn de peddels en de achterste poten zijn het stuur. Het dier zijn vacht is waterdicht. Het dier is erg schuw en komt vaak voor in beekjes en rivieren op het eiland Tasmanië.
 
De taipan

De taipan heeft een goede schutkleur geel of donkerbruin. Je zult de slang niet zo snel zien, want hij is redelijk schuw. Als je op het laatste moment de slang ziet heb je een groot probleem, want hij is dodelijk. Het hoofd gerecht van de slang is een zoogdier. Het komt soms voor dat het dier in een hol kruipt van een ander dier. Hij is dus een van de gevaarlijkste dieren van Australië.

De witte haai

 

De witte haai is de grootste roofvis van Australië. Het dier behoort tot de kraakbeen vis. De witte haai worden ongeveer 6 meter lang. Ze leven diep onder water wel 1000 meter. De haai kan zich goed verstoppen en als hij toeslaat dan is de kans dat je het overleeft  klein. Helaas  is de witte haai een bedreigt diersoort. Zijn menu van de dag is tonijn, makreel of zwaardvis, maar soms een zeerob, zeeleeuw en dolfijn tepakken.

Anne, Indigo en Wessel


 

Geen opmerkingen: