Pagina's

vrijdag 10 januari 2014

tropische regenwoud

planten

De Thelychiton zijn orchideeën van tropisch regenwoud uit Nieuw-Guinea en het Noordelijke deel van Australië. De plant heeft opvallende kleuren.

De Monanthos zijn kortlevende en onopvallende kleine bloemen ze zijn te vinden in warme vochtige regenwouden uit Nieuw-Guinea en het Noordelijke deel van Australië.

De Phreatia het is een klein soort orchidee. Je vind hem in de regenwouden van Australië. Hij heeft groene lange bladeren en een lange steel met kleine witte bloemen erop.

Bedreigingen van het Australische regenwoud

Een van de grootste bedreigingen van het regenwoud is de boskap. Mensen kappen het Australische regenwoud voor de houtwinning. En groot deel van het bos verdwijnt en bijzonder mooie dieren sterven uit. Ook kappen de mensen het bos voor landbouw. Daar verbouwen ze dagelijkse dingen zoals : pindakaas en soja. De dieren eten het bos kaal,daardoor word het land onbruikbaar. Ook worden er wegen neer gezet op de plaats waar bos heeft gestaan. Natuurlijk zijn er verschillende organisatie's die tegen alle bedreigingen zijn zoals : Het WNF en vele andere. Die bedenken acties om geld in te zamelen , daarmee proberen ze het bos te redden.

Klimaat tropisch regenwoud

Overzicht :



staat

Graden gemiddeld

Neerslag gemiddeld

Queensland

°c 16,2 - 26,4

649,6 mm

Tasmanië

°c 7      - 17

566,8 mm

New South Wales

°c 13,9 – 23,6

884    mm

Northen territory

°c 13,2 – 28,7

284,4 mm

Victoria

°c 10,2 – 19,9

649,6 mm

Western Australia

°c 12,1 – 24,4

607    mm


Het grootste tropisch regenwoud op aarde ligt in Nieuw South Wales, Australië. In western Australië van Juni t/m September groeien ongeveer 12.000 wilde bloemen. Daar groeien ook de grootste bomen van Australië die soms 500 jaar oud worden.
 
Australische regenwoud dieren
5  regenwoud dieren
1.   De Inlandtaipan de giftigste slang ooit
2.   De Australische trechterspin als je zijn gif binnen krijgt sterf je na enkele minuten.
3.   De kasuaris word ongeveer 60 kg en wordt 1.50 tot 1.60  lang het diertje is niet bekend maar is een goede zwemmer. Ook zijn het alleseters. Ze leggen blauw-groene eieren. En worden 40 tot 50 jaar oud.
4.   De kleine zwarte kerkuil het vrouwtje word 35 tot 38 cm. Het mannetje daar in tegen word maar 31 tot 35 cm. het vrouwtje word ongeveer 540g en het mannetje word ongeveer 450g

5.   De zoutwater krokodil is een heel gevaarlijk dier. Stel je voor je bent aan het vissen en uit niets springt er een krokodil van 4 meter lang uit het water en grijpt je.

Geen opmerkingen: