Pagina's

donderdag 9 januari 2014

De wateren van Australië

                              Welke planten en dieren leven er?

Er zijn veel verschillende dieren in de wateren van Australië. De meest belangrijke is de zoet en zout water krokodil. Je hebt ook veel verschilllende koraal riffen de meest bekende is het Grote Barrierë rif een heel groot rif met heel veel verschillende koralen en vissen zoals: waaierkoraal, steenkoraal en hersthoornkoraal dat lijkt een beetje op een Anemoon.Het rif is erg kleurig er zijn allemaal verschillende vissen en koralen.Er leven ook poliepen en plankton. De poliepen eten de plankton op. In de zeeën speelt de haai ook een grote rol samen met de kwal en walvis.

vis bij koraal     
  
rivieren in australie

de darling is de grooster rivier in australie maar de murry is minder lang zo,n 164 km langer. de darling is 2739 km lang. er is veel rivierleven vooral veel
vissen zoals forrelkabeljouw
de fitzroy heeft een stroomgebied van150.000 km en de belangrijkste industrien
liggen er naast,



                                   Voor welke zeedieren zijn de mensen bang?

De inwoners van Australië zijn als enige echt bang voor de zeekrokodil. Dat is te snappen want de zeekrokodilkan heel erg hoog springen. Bijvoorbeeld: je bent aan het vissen op een bruggetje en opeens pakt de zeekrokodil beet aan je hengel. Dat is geen prettige vangst. Hij kan zo hoog springen dat als je gaat vissen wel 2 tot 3 meter hoog op een bruggetje moet staan. De zeekrokodil kan wel 7 meter lang worden. Mannetjes van 6 meter wegen 1000 tot 1200 kilo!
Ze leven in zoet en zout water. Soms eten ze buffels, vee en heel soms een haai.

                                Doenya, Alison en hidde

Geen opmerkingen: