Pagina's

donderdag 24 april 2014

Anne Frank

De familie van Anne Frank
Anne frank is de jongste van de familie ze heeft een oudere zus, vader en moeder. Haar vader  Otto Frank de vader is 12 mei 1889 geboren in Duitsland. Hij heeft een vrouw Edith Frank zij is 16 januari 1900 geboren in Duitsland. Ze is getrouwd met Otto Frank en hebben samen  twee kinderen gekregen Margot Frank en Anne Frank. Margot Frank is 16 februari 1926 geboren in Duitsland.  Ze is altijd rustig en ze is een serieus meisje. Anne Frank is de jongste van de familie. Ze schrijft veel in haar dagboek en is altijd in staat voor een grapje.

Het achterhuis
Anne Frank en haar familie zijn van Duitsland naar Nederland verhuisd ,omdat er in Duitsland geen Joden mochten zijn. In Nederland kwam een tijdje later Hitler aan de macht en werden de Joden in Nederland ook verboden. Ze zijn daardoor in het Achterhuis ondergedoken met nog een familie ( Familie van Pels). Ze kregen dagelijks te eten van Miep Gies. Ze bracht alle overleving spullen die ze nodig hadden. Na een paar jaar in het Achterhuis met dagelijkse ruzies en conflicten werden ze verraden en opgepakt door de Duitsers. Ze werden naar een concentractiekamp gebracht en daar is Anne Frank en haar familie omgekomen. Alleen Otto Frank heeft het overleeft. Later is het dagboek van Anne Frank gevonden en zijn er duizenden exemplaren gemaakt van haar dagboek die nu wereldberoemd is.

opgepakt/verraden/einde
De Familie Frank is opgepakt en meegenomen naar een werkkamp. Daarna zijn ze doorgestuurd naar een concentratiekamp. Daar zijn ze allemaal omgekomen behalve Otto Frank. Hij is nog een tijdje blijven leven. Otto Frank heeft het einde van de oorlog nog meegemaakt hij is overleden in 1980. Anne frank is niet dood gegaan door de gaskamers maar ze is precies een paar dagen van te voren dood gegaan aan de ziekte tyfus. Haar moeder en zus zijn wel aan de gaskamers dood gegaan.


gemaakt door: Jitske en Danique

Geen opmerkingen: