Pagina's

donderdag 17 april 2014

Wie was Anne Frank?

Anne Frank was een joods meisje die veel heeft meegemaakt in de oorlog. Achter de boekenkast in het huis van familie Frank was een kamer. In die kamer heeft Anne samen met haar familie en nog een paar mensen 2 jaar ondergedoken. In die tijd heeft Anne een dagboek bijgehouden. Haar dagboek heette Kitty, het dagboek is nu wereldberoemd. Bijna aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is Anne Frank ontdekt door de razzia.


De jeugd van Anne Frank


Anne Frank is geboren op 12 juni 1929 in Frankfurt. Ze ging naar de Openbare Montessori basisschool in Amsterdam. Daar merkte ze al gouw dat ze goed kon schrijven. Ze wilde daarom ook schrijver worden. Haar beste vriendinnen waren: Hanneli en Sanne. Daarna heeft ze Jacqueline van Maarsen leren kennen op het Joodse Lyceum. Dat was toen haar beste vriendin.


Verraad en verder


Op 4 augustus 1944 werd het achter huis ontdekt. Het is niet bekend door wie de Anne en haar gezin verraden is. Ze moesten terug naar Duitsland. Anne en haar zus zijn naar het kamp Bergen Bels gestuurd.  


Dood
Anne Frank stierf in Westerbork in maart 1945 aan de vlektyfus. Westerbork was het concentratiekamp waar Anne met haar zus heen werd gestuurd. Anne Frank werd erg ziek. Het bleek na haar dood dat ze aan de vlektyfus was overleden. Anne werd uiteindelijk 15 jaar oud. Margot Frank stierf aan de gaskamer. Als enige had Otto Frank de vader van Anne de oorlog overleefd. Hij stierf in 1980 op zijn 91ste.
Het dagboek van Anne



Toen Anne Frank jarig was kreeg ze een dagboek van haar moeder. Haar dagboek heeft ze Kitty genoemd. Dit werd haar beste vriendin. Ze schreef van alles in haar dagboek. Zoals ruzie's onderling, de problemen tussen haar ouders en over de jongen uit het andere gezin waar ze verliefd op was.
Het dagboek van Anne Frank.



gemaakt door: Mijke en Sofia





Geen opmerkingen: